اشترك في مجموعة montadaphp.net حتى تصلك أخبار المنتدى  

بريدك الإلكتروني:

النتائج 1 إلى 12 من 12
شجرة الإعجاب6إعجاب
  • 2 Post By egyption
  • 1 Post By w3bphp
  • 1 Post By w3bphp
  • 2 Post By

الموضوع: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

  1. #1
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    14-02-2014
    السن
    29
    المشاركات
    94
    معدل تقييم المستوى
    4

    افتراضي طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ازيكم جميعا
    طبعا اخوكم لسه مبتدأ فى البرمجة بس انا حابب افيد باى معلومات للمبتدأين امثالى حتى ولو بسيطة زى ما بستفيد من اعضاء المنتدى الكرام

    لما تعلمت طريقة عمل ملف رفع الملفات والصور واجهتنى مشكلة وهى ان الملف المرفوع بيكون بأسمه

    لو رفعت ملف بنفس الاسم مش يترفع او يعمل كتابة فوق القديم ويحذف القديم اليوم هنحل المشكلة دى عن طريق دالة جميلة جدا وهى

    uniqid

    انا عملت ملف لرفع الصور ملف بسيط جدا اسمه up.php

    طبعا انا مش هشرح طريقة برمجة الملف لانها ساهلة جدا وشرحها اساتذدة افضل منى اللى حابب شرح طريقة برمجة هذا الملف

    38_move_uploaded_file_function part1 - YouTube
    38_move_uploaded_file_function part2 - YouTube

    هذا الشرح ولكن انا اليوم هشرح جزئية صغيرة ضيفتها على الشرح بتاع استاذ يوسف اسماعيل وهى الدالة اللى هتقوم بتغير اسامى الملفات المرفوعة


    كود PHP:

    <meta charset=utf-8 />
    <?php 
    $path
    =$_FILES['file']['tmp_name'];
    $name=$_FILES['file']['name'];
    $type=$_FILES['file']['type'];
    $size=$_FILES['file']['size'] ;
    $dir="up/";
    $types=array('image/jpeg','image/gif','image/png','image/jpg');


    if(isset(
    $_POST['doup']) and $_POST['doup'] == 'dosaveup')
    {

    if(empty(
    $name))
     { die ( 
    'اختر ملف له اسم<br />
      <meta http-equiv="refresh" content="2; url=up.php" />'
    );
    }
    elseif(
    $size 2045)
     { die ( 
    'حجم الملف كبير جدا<br />
      <meta http-equiv="refresh" content="2; url=up.php" />'
    );
    }
    elseif(!
    in_array($type,$types))
     { die ( 
    'لا نعتمد هذه الصيغة<br />
      <meta http-equiv="refresh" content="2; url=up.php" />'
    );
    }
    else{

    move_uploaded_file($path,$dir.$name);


    echo 
    "تم رفع الملف بنجاح<br />$name";

    }
    }

    echo 
    '<form action="up1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file" name="file" />
    <input type="submit" value="up!!" />
    <input type="hidden" name="doup" value="dosaveup" />
    </form>'
    ;
    ?>
    المهم عندنا هو الجزء دا المتغير
    كود PHP:
    $name=$_FILES['file']['name']; 
    وهوالمتغير بتاع اسم الملف المرفوع ويتم وضعه فى دالة move_uploaded_file

    كود PHP:
    move_uploaded_file($path,$dir.$name); 

    هنروح نعمل متغير نسميه اى اسم مثلا انا سميته $filename
    وهنحط فيه الدالة بتاعتنا وهى هتقوم بتوليد ارقام عشوائية
    وبعدها بنحط متغير بتاع الاسم بتاعنا الاول بعدها
    بالشكل دا
    كود PHP:
    $filenameuniqid ('',true).$name
    ونروح نعدل على الدالة بتاعتنا ونخليه كدا

    كود PHP:
    move_uploaded_file($path,$dir.$filename); 
    ونعدل اسم المتغير فى اول شرط لو الملف
    كود PHP:
    if(empty($name)) 
    ونحط اسم المتغير الجديد بتاعه
    ويصبح كدا
    كود PHP:
    if(empty($filename)) 
    ونجرب نرفع ملف ودى الناتج فى البرنت



    وهذا اسم الملف بعد الرفع طبعا هو اترفع فى مجلد up ولكن انا طبعت اسمه فقط مش طبعت مساره





    ودا الشكل النهائى لملف الرفع
    كود PHP:

    <meta charset=utf-8 />
    <?php

    $path
    =$_FILES['file']['tmp_name'];
    $name=$_FILES['file']['name'];
    $filenameuniqid ('',true).$name;
    $type=$_FILES['file']['type'];
    $size=$_FILES['file']['size'] ;
    $dir="up/";
    $types=array('image/jpeg','image/gif','image/png','image/jpg');


    if(isset(
    $_POST['doup']) and $_POST['doup'] == 'dosaveup')
    {

    if(empty(
    $filename))
     { die ( 
    'اختر ملف له اسم<br />
      <meta http-equiv="refresh" content="2; url=up.php" />'
    );
    }
    elseif(
    $size 2045)
     { die ( 
    'حجم الملف كبير جدا<br />
      <meta http-equiv="refresh" content="2; url=up.php" />'
    );
    }
    elseif(!
    in_array($type,$types))
     { die ( 
    'لا نعتمد هذه الصيغة<br />
      <meta http-equiv="refresh" content="2; url=up.php" />'
    );
    }
    else{

    move_uploaded_file($path,$dir.$filename);


    echo 
    "تم رفع الملف بنجاح<br />$filename";

    }
    }

    echo 
    '<form action="up1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file" name="file" />
    <input type="submit" value="up!!" />
    <input type="hidden" name="doup" value="dosaveup" />
    </form>'
    ;
    ?>
    المصغرات المرفقة المصغرات المرفقة untitled-1-copy.jpg   untitled-2-copy.png  
    w3bphp و iraqi_love4ever معجب بهذا .

  2. #2
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    14-02-2014
    السن
    29
    المشاركات
    94
    معدل تقييم المستوى
    4

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    فى غلطة عندى فى الشرح اسم الملف فى action
    up1.php

    قوموا بتغيره الى up.php

  3. #3
    عضو فعال
    تاريخ التسجيل
    06-06-2013
    المشاركات
    284
    معدل تقييم المستوى
    5

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    شرح جميل ورائع

    وايضا فيه طرق كثيره جدا كحذف الملف السابق ورفع جديد بدلا عنه باستخدام دالة
    file_exists

    يتم وضع شرط لو كان فيه ملف يستخدم دالة unlink

    وايضا عن طريق الفوبن fopen للكتابه فوق اسم الملف

    والطرق كثيره جدا

    واجملها طريقتك
    egyption معجب بهذا .

  4. #4
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    14-02-2014
    السن
    29
    المشاركات
    94
    معدل تقييم المستوى
    4

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    كلامك صحيح اخى يوجد اكثر من طريقة ولكن الطريقة اللى شرحتها اسهلهم بالنسبة لى الطريقتين التانين اصعب شوية

    لو ممكن تشرحهم لنا ببساطة كدا فى موضوع يبقى جزاك الله كل خير

  5. #5
    عضو فعال
    تاريخ التسجيل
    06-06-2013
    المشاركات
    284
    معدل تقييم المستوى
    5

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    فقط ضع شرط قبل دالة الرفع انت وضعت المتغير $name
    المسؤول عن اسم الملف
    لو اردت التحقق انه موجود تضع شرط
    if(file_exists($name)){
    unlink($name)
    move_uploaded_file()
    }
    يقوم بحذف الملف القديم
    ورفع الجديد مكانه

    ولكن الافضل في مراكز الرفع انه يكون الرفع بدالة عشوائيه
    $ran = rand(1111,9999);


    يتم اضافتها قبل سابقة الامتداد ويفصل بينها وبين اسم الملف _
    بحيث لو رفعت ملف اسمه image.jpg
    راح يتم رفعه بالاسم هذا
    image_2478.jpg
    وبشكل عشوائي
    وبالامكان تشفير الرقم العشوائي بحيث يصبح اطول ويتم الاقتصاص منه بحسب حاجتك



    الافكار كثيره تختلف من مبرمج الى اخر

  6. #6
    عضو فعال
    تاريخ التسجيل
    06-06-2013
    المشاركات
    284
    معدل تقييم المستوى
    5

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    هذا كود عالسريع يوضح لك الفكره
    جربه وارفع صوره وكرر رفع الصوره اكثر من مره
    كود PHP:
        <form action="" method="POST" enctype="multipart/form-data">
        <input type="file" name="file">
        <input type="submit" name="submit">
        </form>
    <?php
    $dir 
    dirname(__FILE__)."/";

    if(isset(
    $_POST['submit'])){
        
    $ran rand(111,999);
        
        if(!empty(
    $_FILES['file'])){
    move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'],$dir.$ran."_".$_FILES['file']['name']);

    }}
    egyption معجب بهذا .

  7. #7
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    14-02-2014
    السن
    29
    المشاركات
    94
    معدل تقييم المستوى
    4

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    اخر فكرة دى جميلة وسهلة وفكرتها ايضا يولد ارقام عشوائية لاسم الملف
    ممتاز

  8. #8
    عضو فعال
    تاريخ التسجيل
    29-11-2013
    المشاركات
    219
    معدل تقييم المستوى
    5

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    وليه يولد رقم وانا ممكن استخدم دالة time() هى نفسها رقم فريد من نوعه
    أبوبكر سويدان و egyption معجب بهذا .

  9. #9
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    14-02-2014
    السن
    29
    المشاركات
    94
    معدل تقييم المستوى
    4

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    كيف طريقة استخدام دالة time اخى اشروفا ياريت توضح

  10. #10
    عضو فعال
    تاريخ التسجيل
    06-06-2013
    المشاركات
    284
    معدل تقييم المستوى
    5

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    نفس فكرتي السابقه بس بدال دالة التوليد العشوائي ضع دالة التايم
    لان الوقت بيختلف كل ثانيه وتعتبر رقم فريد
    طبعا على حسب فهمي

    ولم اجربها سابقا
    التعديل الأخير تم بواسطة w3bphp ; 08-05-2014 الساعة 01:02 PM

  11. #11
    عضو جديد
    تاريخ التسجيل
    06-05-2014
    السن
    28
    المشاركات
    1
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    شكراً جزيلاً

  12. #12
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    14-02-2014
    السن
    29
    المشاركات
    94
    معدل تقييم المستوى
    4

    افتراضي رد: طريقة تغير اسم الصور او الملفات المرفوعة فى الاسكريبتات

    العفو نورت

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. دالة التحقق من صيغة الملفات المرفوعة
    بواسطة POINTS4HOST في المنتدى دوال التعامل مع الملفات والمجلدات
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 19-03-2013, 10:46 PM
  2. استفسار مطلوب دالة تغير لون النص فقط ولا تغير روابط الصور
    بواسطة مصطفى القاضى في المنتدى دوال التعامل مع النصوص
    مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 28-04-2009, 11:59 AM
  3. سؤال فى امتداد الملفات المرفوعة
    بواسطة magoo_2003 في المنتدى مشاكل وحلول PHP Errors & Troubleshooting
    مشاركات: 22
    آخر مشاركة: 23-02-2009, 10:55 PM
  4. كود عرض الملفات المرفوعة بطريقة ( upload files to database )
    بواسطة Rahmani في المنتدى دروس متقدمة
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 06-10-2008, 05:21 AM
  5. اعادة تسمية الملفات المرفوعة بشكل تلقائي
    بواسطة GHOST في المنتدى مشاكل وحلول PHP Errors & Troubleshooting
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 05-12-2007, 12:36 AM

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •